Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Žloutková vinná pěna
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1661 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 65 g
Tuky 124 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Žloutková pěna s dezertním vínem je známá jako ‚zabaglione‘ či ‚sabayon‘. Abyste si vychutnali její jemnou chuť, nedejte jí šanci vychladnout!

Suroviny

z půlky citronu
skořice 1 špetka
sušenky
malé, křehké nebo kočičí jazýčky k podávaní

Postup

1

Žloutky s cukrem a pár kapkami horké vody vyšlehejte do pěny. Misku postavte nad hrnec s vroucí vodou a v páře do ní vešlehejte víno, až vznikne téměř tuhá pěna. Zašlehejte citronovou kůru a skořici, sejměte z ohně a ještě chvíli šlehejte, až pěna trochu vychladne – ale ne příliš, spadla by. Ihned podávejte, třeba s křehkými malými sušenkami nebo kočičími jazýčky.

Pára je znamenitý kuchyňský pomocník. Šetrně rozpustí čokoládu a způsobí, že se při šlehání dezert nádherně nadýchne; efekt je ale třeba vychutnat co nejrychleji!

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/4

Komentáře

27.02.2008 11:52
Nevím, nevím, takový časopis jako vy by se měl vyhnout propagaci jídel se syrovými žloutky.To zpracování nad párou nestačí. Co vy na to?
01.03.2008 02:23
kdo nechce,ať je nejí :-)
03.03.2008 20:34
Na čerstvých syrových žloutcích nevidím nic závadného.
29.03.2008 17:43
Milá Květo, zabaglione je jeden z nejvyhlášenějších světových dezertů. Kupte si zkrátka kvalitní vejce, ideálně z biochovu. Jinak Vaše poznámka, promiňte mi tu drzost (ale je to bohužel tak:-), svědčí opět o "českém" strachu až skepsi vůči světové kuchyni. Tento dezert má místo v restauracích nejvyhlášenějších a pokud vím, patří vedle čokoládové pěny k těm nejoblíbenějším vůbec.
27.02.2008 07:55
Recept se nachází v č.4/07, str.47

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč