Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mozzarella v balíčku

Sněhobílý sýr se stal téměř synonymem italské kuchyně. Základními znaky mozzarelly jsou pružnost a mimořádně čistá, jemná chuť. Kde se tahle pochoutka vzala a jak z ní dostat maximum?

Vydání: 2007/4
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Smažení 0:10
Italská

Ingredience

    • 8 plátků bílého toustového chleba bez kůrky
    • 250 g mozzarelly, nakrájené
    • na plátky a pak na proužky
    • 150 ml plnotučného mléka
    • 3 vrchovaté lžíce hladké mouky, nejlépe typu 00
    • 1 velké vejce
    • sůl a pepř na dochucení
    • olivový olej na hluboké smažení
    • chilli nebo jiná zajímavá
    • hotová rajčatová omáčka k podávání

Příprava jídla

Mezi dva plátky chleba vložte proužky sýra; volný ponechte jen malý okraj. Hodně stiskněte, aby se kraje pokud možno spojily – to právě jde dobře s gumovitým bílým toustovým chlebem. Mléko vlijte do hlubokého talíře, mouku nasype do druhého a vejce rozšlehané se solí a pepřem do třetího. Olej rozehřejte v hlubším kastrůlku. Sendvič krátce namočte v mléce, důkladně obalte v mouce a nakonec namočte ve vejci. Smažte v tukové lázni dozlatova. Do mističek připravte omáčku k namáčení a ihned podávejte.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č. 4/07, str. 70

Přidat komentář