Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Lečo de luxe

Šťavnatá krájená rajčata zaručí každému jídlu opravdovou rajskou chuť. Pro italskou kuchyni jsou naprosto nepostradatelná, ale chuťově povýší i klasické české lečo.

Vydání: 2007/5
Autor:
Hodnocení:
32 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT30M
Vaření 0:30
Italská

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 velká cibule, nakrájená na kolečka
    • 200 g nakrájené pražské nebo krůtí šunky (pro vegetariány vynechte)
    • 1 červená a 1 žlutá paprika, nakrájené
    • 1/2 kg krájených rajčat Valfrutta
    • sůl, špetka cukru, tymián a majoránka na dochucení
    • 4 velká vejce
    • 3 lžíce rajčatového pyré Valfrutta
    • sekaná zelená petrželka

Příprava jídla

Na rozehřátém oleji osmahněte cibuli, případně i šunku. Přisypte papriky a rovněž osmahněte. Vlijte rajčata i s nálevem a na mírném plameni asi dvacet minut duste; lečo by mělo zhoustnout. Dochuťte. Vejce v misce rozšlehejte s pyré a vmíchejte do horkého leča. Nechte prohřát, aby bílek zpevnil, ale vejce se nesrazila. Podávejte sypané sekanou petrželkou a s plátky veky.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pravá boloňská omáčka

Komentáře

Obrazek uzivatele
Naučila jsem se vařit tuhle směs bez vajíček, je to skvělá příloha k masu, zkuste!
Obrazek uzivatele
Podle mě je lečo lepší, když se vaří z čerstvé zeleniny...
Obrazek uzivatele
Také dávám přednost čerstvým rajčatům. Vajíčka míchám zvlášť a usmažená je pokládám na lečo. Je to výborná chuťová kombinace.
Obrazek uzivatele
Také používám rajčata Valfruta, protože ta co dostanu ke koupi v obchodě pustí moc "kyselé tekutiny" a moc nám nechutná. Lečo dělám jen bez uzeniny, bez vajec jen jako přílohu k masu, pokud to má být jako samostatnéj jídlo, tak vejce jako volská oka a párky dodám jako přílohu zájemcům.
Obrazek uzivatele
Tohle lečo miluje celá rodina.Dělám ho po celý rok.Nedávám uzeninu ale menší cuketku.Podušená s rajčaty je naprosto skvělá.
Obrazek uzivatele
Tento recept je dokonalý, jinak už lečo nevařím. Místo šunky dávám slovenskou domácí klobásu, která jídlo perfektně dochutí.
Obrazek uzivatele
proč bych tam cpal šunku :D ? to je takovej problém nakrájet na drobný kostečky vepřové,okořenit a na prudko osmahnout na panvi.... ta reklama na Valfrutta je FUN
Obrazek uzivatele
Dala jsem čerstvou zeleninu a jinak recept dodržela vč.šunky a lečo nám moc chutnalo.

Přidat komentář