Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Španělský ptáček

Náplně se dost odlišují podle kraje a rodiny. Okurka a uzenina, případně vejce ale patří ke stálým notám tohoto hitu.

Vydání: 2007/10
Autor:
Hodnocení:
20 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT1H30M
Vaření 1:30
Česká

Ingredience

    • 4 plátky ze zadního hovězího, nebo tenčí plátky roštěné, vždy nakrájené přes vlákno
    • sůl a pepř
    • 2 lžíce hořčice (francouzské nebo kremžské)
    • 2–3 vejce
    • 1 lžíce másla
    • 1 lžíce rozemnutých bylinek (tymián)
    • 8 plátků anglické slaniny
    • 4 plátky šunky (nebo 1 větší vuřt či špalíček oblíbené uzeniny)
    • 1 velká kyselá okurka či 4 malé
    • špalíček pórku nebo jarní cibule
    • 2–3 lžíce oleje
    • 150 g uzené slaniny do základu
    • 1 velká cibule, nakrájená
    • sůl, pepř, trocha sladké nebo pálivé papriky, pár kapek worcesterské omáčky na dochucení
    • 250 ml vývaru
    • 1 lžíce hladké mouky

Příprava jídla

1. Maso lehce naklepejte, osolte, opepřete a potřete hořčicí. Na pánvičce na másle umíchejte vajíčka s trochou soli a bylinek nebo upečte tenkou omeletu. Na každý plátek masa položte dva plátky slaniny, šunky, nebo špalíček uzeniny a čtvrtinu vajec nebo omelety.
Přidejte čtvrtku podélně rozkrojené kyselé okurky nebo celou malou a kousek pórku či cibulky. Stočte a ovažte provázkem a/nebo spíchněte jehlami.

2. Na rozehřátém oleji osmažte slaninu a pak cibuli. V základu ze všech stran na vyšším plameni osmahněte (po jednom) ptáčky. Osolte, opepřete, poprašte paprikou, podlijte trochou vývaru a na malém plameni buď na plotně, nebo v troubě předehřáté cca na 180 stupňů duste doměkka asi hodinu. Ptáčky vyjměte, šťávu vysmahněte, zaprašte moukou, zasmahněte, podlijte vývarem a 15 minut povařte. Vraťte ptáčky, vše dochuťte a prohřejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pečená kachna

Smažené vepřové řízky

Jablečný závin

Guláš

Vepřo knedlo zelo

Bramboračka s houbami

Buchty s povidly

Špekové knedlíky

Přidat komentář