Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Polévané perníčky

Vánoce bez perníčků snad ani nemohou být! Vyhrajte si se zdobením!

Vydání: 2007/12
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Počet porcí: 30 kousků
Doba přípravy: Více než hodinu
Chlazení přes noc
PT45M
Příprava 0:45
Cukroví Česká

Ingredience

    • 2 vejce
    • 130 g moučkového cukru
    • 20–30 g másla
    • 3 lžíce medu
    • 1 lžička koření pěti vůní (Avokádo)
    • 350 g hladké mouky
    • ½ lžičky mleté sody
    • vejce na potření

    Na zdobení:

     

    • 1 bílek
    • 150 g moučkového cukru
    • 1 lžička citronové šťávy
    • hotová čokoládová poleva

     

Příprava jídla

1. Utřete vejce s cukrem, přidejte rozehřáté máslo, med a koření (má výraznější chuť než běžné perníkové), polovinu mouky a sodu. Promíchejte, vpracujte zbylou mouku a vypracujte vláčné, nelepivé
těsto. Nechte je do druhého dne odpočinout v chladu.

2. Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto vyválejte na placku silnou asi tři milimetry a vykrajujte libovolné tvary. Klaďte na plech vyložený papírem, potřete vejcem a pečte dozlatova, asi dvanáct minut. Znovu
potřete vejcem a nechte vychladnout.

3. Bílek utřete s cukrem a šťávou dohusta (trvá to asi patnáct minut) a vzniklou polevou potřete část perníčků. Až bílková poleva zaschne, zdobte čokoládovou; pomocí špejle můžete vytvořit různé vzory.
Zbylé perníčky potřete naopak čokoládovou polevou a zdobte bílkovou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Norimberské perníčky

14x perníčky

reklama

Přidat komentář