Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Chlebíček s dýní a fetou

Vláčnému těstu dodají kousky dýně charakter a přispějí k jeho šťavnatosti. Snadný, přitom nevšední kousek!

Vydání: 2007/11
Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Počet porcí: 4–6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
Kynutí: 1 hodina
PT1H
Pečení 1:00
Chléb a pečivo Americká

Ingredience

    • 400 g dužiny dýně, nasekané
    • 2 lžíce olivového oleje
    • sůl a drcený černý pepř
    • 2 lžíce sušeného droždí
    • 1 cibule, nahrubo nasekaná
    • 125 ml olivového oleje
    • 125 ml mléka
    • 2 vejce, lehce ušlehaná
    • 1 lžíce sekané rozmarýny
    • 2 lžičky soli
    • 2 lžičky krupicového cukru
    • 450 g hladké mouky, prosáté
    • 200 g rozdrobené fety (balkánského sýra)

Příprava jídla

1. Dýni promíchejte s olejem, pepřem a solí v misce, přesuňte na plech a pečte do z měknutí, asi čtvrt hodiny. Dejte stranou.

2. Droždí promíchejte se 125 ml vlažné vody a nechte na teplém místě deset minut vzejít, až začne pěnit. Cibuli, olej, mléko, vajíčka, rozmarýn, cukr a sůl rozmixujte. Směs pak promíchejte s moukou i vzešlým droždím a nechte na teplém místě kynout, aby těsto zdvojnásobilo objem; trvá to asi hodinu.

3. Troubu předehřejte na 160 stupňů. Do těsta vmíchejte fetu a dýni. Vymastěte chlebíčkovou formu o rozměrech 10 × 20 cm, přesuňte do ní těsto, vložte do trouby a pečte zhruba hodinu. Potom vyzkoušejte špejlí, zda je chlebíček propečený. Nechte ho deset minut chladnout ve formě, pak jej vyklopte na mřížku k dochladnutí.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

24 úžasných dýňových receptů

Celerovo-bramborový gratin

Zvěřina po burgundsku

Kaštanové pyré

Přidat komentář