Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Roláda s moka krémem

Dezert jako z cukrárny zvládnete s naším receptem i doma!
Vydání: 2008/3
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení: 12 minut Chlazení: 2 hodiny
P
Dort Francouzská

Ingredience

    • 30 g prosátého kakaa + na poprášení
    • 30 g hladké mouky, prosáté
    • 1 lžíce granulí instantní kávy
    • 6 velkých vajec pokojové teploty, žloutky a bílky zvlášť
    • 100 g krupicového cukru

    Na krém:

    • 400 ml smetany ke šlehání
    • 2 lžíce krupicového cukru
    • 2 lžíce kukuřičného sirupu (z prodejen zdravé výživy)
    • 180 g kvalitní tmavé čokolády, rozehřáté
    • 2 lžíce instantní kávy, rozpuštěné ve 2 lžících vody
    • 4 žloutky

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 160 stupňů. Plech vyložte pečicím papírem. Velkou utěrku poprašte kakaem. Do mísy prosijte kakao s moukou, v misce rozmíchejte kávu ve lžíci horké vody.

Do větší mísy dejte žloutky a elektrickými metlami je ušlehejte do pěny, aby zesvětlaly. Trvá to asi pět minut.

Ve zcela čisté misce ušlehejte při nízké rychlosti bílky do pěny. Zvyšte rychlost na střední a tenkým pramínkem přisypávejte cukr. Zašlehávejte, dokud nevznikne tuhý sníh.

Gumovou stěrkou zatřete třetinu sněhu ke žloutkům a pak zlehka přidejte i zbylý sníh, kávu a mouku s kakaem.

Pomocí stěrky těsto rovnoměrně rozetřete na plech. Pečte 10 až 12 minut, až bude pružné. V polovině této doby plech obraťte. Hned po upečení vyklopte na utěrku poprášenou kakaem a sloupněte pečicí papír. Z delší strany stočte i s utěrkou do rolády; švem dolů nechte na mřížce zcela vychladnout.

Smetanu ušlehejte téměř dotuha. V kastrůlku přiveďte k varu cukr, sirup a lžíci vody, aby se cukr rozpustil. Tři minuty povařte, pak dejte stranou. Žloutky šlehejte asi tři minuty a pomalu k nim vešlehávejte cukrový sirup. Po dvou minutách vešlehejte čokoládu, kávu a šlehačku.

Vychladlé těsto rozbalte, potřete vychladlým krémem, stočte, zabalte do utěrky a nechte alespoň dvě hodiny v chladu. Před podáváním hojně poprašte kakaem. Krájejte na řezy.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Malovaná kakaová roláda s pistáciemi

Piškotové dezerty

Ach, káva! 34 receptů, které vás nakopnou

26 kávových dezertů, které vás nabijí energií!

Komentáře

Obrazek uzivatele
recept sa nenachadza v cisle 03/2007 ale 03/2008

Přidat komentář