Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Steak s pepřovou omáčkou

Pokud do omáčky přidáte čerstvý zelený pepř, získá úplně nový rozměr chuti.

Vydání: 2008/4
Autor:
Hodnocení:
71 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
Opékání: 4-10 minut
PT7M
Vaření 0:07
Maso Francouzská

Ingredience

    • 4x 220g steak ze svíčkové
    • olivový olej na potření
    • 2 lžičky mořské soli
    • 1 lžíce drceného černého pepře
    • šťouchané brambory s cibulkou a baby špenát k podávání

    Na pepřovou omáčku:

    • 20 ml olivového oleje
    • 1 cibule, oloupaná a nasekaná
    • 2 lžíce celého zeleného pepře
    • 250 ml horkého hovězího vývaru
    • 60 ml bílého vína
    • 300 ml smetany ke šlehání nebo na vaření

     

Příprava jídla

1 Nejdřív připravte pepřovou omáčku. Zahřejte rendlík na středním plameni. Vlijte olej, vsypte cibuli a zelený pepř a dvě minuty zahřívejte. Přidejte vývar i víno a tři čtyři minuty vařte. Přilijte smetanu a vařte dvě minuty, do zhoustnutí. Dejte stranou a udržujte v teple (nejlépe na nádobě s horkou vodou).

2 Steak připravte podle základního receptu. Podávejte se šťouchanými bramborami, do nichž jste vmíchali opečenou cibulku, a špenátem, přelité pepřovou omáčkou.

Další recept na steak najdete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Skvělý steak

Steak s béarnskou omáčkou

Steak s bylinkovým máslem

Steak s omáčkou z červeného vína

Přidat komentář