Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Cizrnové curry

Popis receptu: 
Výborné a syté karí, jak už je zvykem, tak opět inspirované kuchařkou Camellie Panjabi :-)
Autor: Terezie Kouřilová
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    250g cizrny 3 velké cibule 15g čerstvého zázvoru 15g česneku 250g rajčat (oloupaných) 2 černé kardamomy 8 hřebíčků 2 bobkové listy 15 zrníček pepře 1 lžička římského kmínu 1 lžička kurkumy 1 lžička mletého koriandru 1/2 lžičky garam masala 1/2 lžičky mletého černého pepře 3/4 lžičky mangového prášku (nemusí být) sůl olej

Příprava jídla

Cizrnu přes noc namočíme do vody - můžeme použít i konzervovanou (samozřejmě bez namáčení), ale sušená je lepší. Pak asi půl hodiny do poloměkka uvaříme. Cibule nakrájíme na jemno a smažíme do hněda (asi 20 - 25 minut). Velmi často mícháme, aby se nespálila!!! Přidáme nastrouhaný zázvor a prolisovaný česnek a smažíme asi 2 minuty. Přidáme kurkumu, garam masalu, koriandr, pepř a mangový prášek, dobře promícháme a ještě minutu smažíme. Přidáme rozmačkaná rajčata a pár minut společně podusíme. Přidáme polouvařenou cizrnu, černé kardamomy, hřebíčky, bobkové listy, celý pepř a římský kmín, přilijeme přiměřené množství vody a dodusíme doměkka (asi dalších 30 minut). Těsně před dokončením osolíme podle chuti. Podáváme s chlebem nebo s plackami.

Komentáře

Obrazek uzivatele
cizrnové curry jsem zkusila poprvé, ovšem nadšená jsem nebyla, cizrnu připravuji často, ale toto jídlo se mi zdálo všední - gurmánka

Přidat komentář