Spojení chuti ryze domácího a exotického ovoce dělá divy! Zkuste to taky!
Suroviny
krupicový cukr
60
g
papája
450
g
oloupaná, zbavená jadérek, nakrájená
ostružiny
1
hrnek
zhruba 15 - 18 plodů
Postup
1
Cukr smíchejte v rendlíku s 250ml vody a na nejmenším plameni zahřívejte do rozpuštění. Pak zvyšte plamen a minutu vařte; nechte stranou vychladnout.
Papáju dejte do robotu a rozmixujte ji dohladka; pak ji ještě propasírujte přes jemné sítko. Pokud budete dávat do receptu ostružiny (zmrzlina bude mít tmavší barvu), také je propasírujte a pak smíchejte s papájou, cukrovou vodou a jednou lžící propasírovaných semínek (zbytek semínek můžete vyhodit). Směsí naplňte deset kornoutků vyrobených třeba z tužších kancelářských desek, doprostřed zabodněte dřívko a dejte na čtyři hodiny mrazit.