Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Cheesecake s bílou čokoládou

Je cukrárna daleko? S naším receptem zvládnete tenhle úžasný dezert upéct doma!

Vydání: 2008/7
Autor:
Hodnocení:
32 (hlasy)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 8-10
Doba přípravy: Do 20 minut
Chladnutí dle potřeby
PT1H15M
Pečení 1:15
Koláč Americká

Ingredience

    • 375 g ricotty
    • 375 g smetanového sýra (Philadelphia, Buko apod.)
    • 230 g krupicového cukru (co nejjemnějšího)
    • 3 vejce
    • 1 lžíce jemně strouhané citronové kůry (bio)
    • 1 lžička vanilkového extraktu

    Na korpus

    • 125 g máslových sušenek (například Opavia)
    • 55 g mletých mandlí (prodává např. Diana – Svět oříšků)
    • 45 g másla, rozpuštěného + trocha na vymazání formy
    • 150 g bílé čokolády, nasekané
    • 200 g mražených ostružin

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 140 °C. Suroviny na korpus zpracujte podle základního receptu a podle něj také připravte formu a vtiskněte do ní směs.

V robotu dohladka zpracujte ricottu a smetanový sýr. Přidejte cukr, vejce, citronovou kůru a vanilkový extrakt a zpracujte, aby se všechno spojilo. Do směsi vmíchejte bílou čokoládu a mražené ostružiny. Náplň naneste do formy na korpus a pečte hodinu a čtvrt. Nechte chvíli stát ve formě, pak přeneste do lednice a podávejte důkladně vychlazené.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

14x dokonalý cheesecake

Základní cheesecake

Limetovo-kokosový cheesecake

Cheesecake s ořechovou posypkou

Cheesecake s rozpečenými jahodami

Přidat komentář