Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kynuté knedlíky s borůvkami

Až se bude les modrat borůvkami, nasbírejte je, uvařte si tyhle knedlíky a zbylé borůvky zamrazte, abyste si je mohli uvařit i v zimě.

Vydání: 2008/8
Autor:
Hodnocení:
66 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Kynutí: 80 minut
PT45M
Příprava 0:45
Česká

Ingredience

    • 10 g droždí
    • 2 lžičky cukru
    • 190 ml mléka
    • 1 lžička másla
    • 300 g hrubé mouky
    • ¼ lžičky soli
    • 1 žloutek
    • 400 g borůvek
    • kostkový cukr
    • tvaroh, případně i perník na strouhání
    • máslo na přelití, cukr na posypání

Příprava jídla

1 Ohřejte mléko tak, abyste v něm udrželi malíček, ostatní suroviny nechte dojít pokojové teploty. Droždí rozdrobte a zalijte trochou mléka. Přidejte cukr a hrstku mouky. Nechte vzejít kvásek.

2 Prosejte mouku se solí, vlijte zbylé mléko s rozpuštěným máslem, žloutek a kvásek. Vypracujte tuhé těsto, nechte pod utěrkou vykynout. Pak ho rozdělte na stejné díly a naplňte borůvkami, příp. i ½–1 kostkou cukru. Náplň řádně zabalte, spoje zahlaďte. Knedlíky nechte nakynout na válu pod utěrkou. Chcete-li je mít kulaté, po chvíli je otočte.

3 Vařte v páře či v osolené vodě 6–8 minut, v půlce obraťte a odklopte. Vařené knedlíky sceďte a propíchejte vidličkou. Podávejte se strouhaným tvarohem, máslem a cukrem, případně i perníkem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jemný ořechový knedlík s pastinákem

Nejjednodušší (a nejlepší) ovocné knedlíky

10x ovocné knedlíky

Komentáře

Obrazek uzivatele
Příště raději z polohrubé mouky, aby byly knedlíky nadýchanější ....

Přidat komentář