Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hospodská dršťková polévka

Možná se na první pohled zdají být nevábné, ale je to jenom povrchní dojem. Jistě máte rádi játrovou paštiku nebo vám chutnají jitrnice či klobásky plněné ve střívku – tak proč nezkusit dršťky? Tuhle pochoutku vyhledávají labužníci po celém světě a umět ji připravit chce skutečnou lásku a um…
Vydání: 2008/10
Autor:
Hodnocení:
23 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření 30 minut
P
Polévka Česká

Ingredience

    • 1 velká cibule, nadrobno pokrájená
    • 2 lžíce sádla
    • 2 lžíce hladké mouky
    • 1 lžička sladké papriky
    • 500 g vařených hovězích drštěk, nakrájených na nudličky
    • 1,5 l vývaru z kostí nebo masa a kořenové zeleniny
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 stroužky česneku, drcené
    • špetka majoránky
    • mleté chilli podle chuti

Příprava jídla

Na sádle zpěňte cibuli, přidejte mouku a osmahněte na světle žlutou jíšku a zamíchejte do ní sladkou papriku. Zalijte vývarem, dobře rozmíchejte a vařte nejméně 20 minut. Pak přidejte uvařené dršťky, koření, drcený česnek, osolte a ještě 10 minut vařte. Podávejte s chlebem nebo bílým pečivem a vychlazeným pivem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sváteční kaldoun s dvojími knedlíčky

Komentáře

Obrazek uzivatele
Dávám ještě do vývaru masox dodá to větší chuť

Přidat komentář