Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Utopenci

Chuťový zážitek z hospodského jídla, připraveného z prvotřídních surovin, poctivě a s láskou, probudí v každém strávníkovi záchvat nostalgie. Nevěříte?

Vydání: 2008/10
Autor:
Hodnocení:
142 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4-8
Doba přípravy: Do 30 minut
Uležení aspoň 5 dní
PT30M
Příprava 0:30
Maso Česká

Ingredience

    • 8 menších špekáčků, oloupaných
    • 1–2 cibule, nakrájené na kolečka
    • 2–3 lžíce plnotučné hořčice
    • čerstvě mletý pepř
    • 100 g nakládané kapie, scezené

    Na nálev

    • 200 ml octa
    • špetka cukru a 1 lžička soli
    • 2 bobkové listy, 2 lžičky celého černého pepře,
    • 1 lžička nového koření, 1 drcená feferonka

     

Příprava jídla

1 Přísady na nálev spolu s 500 ml vody povařte 2 minuty a nechte vychladnout.

2 Špekáčky podélně nakrojte, ale nedokrojte. Uvnitř řezu opepřete, potřete plnotučnou hořčicí a vyložte cibulí. Střídavě se zbylou cibulí a kapií vrstvěte do zavařovací lahve – měly by se vám vejít vždy dva špekáčky do jedné vrstvy.

3 Zalijte nálevem a nechte uležet v chladničce nejméně 5 dní.

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář