Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zelná polévka

Zelí je základem, doplňkem i přílohou klasické české kuchyně. Okoření, ochutí a dotáhne i ta nejobyčejnější jídla.
Vydání: 2008/10
Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření 20 minut
P
Polévka Česká

Ingredience

    • 150 g kysaného zelí, propláchnutého a nadrobno pokrájeného
    • 2 středně velké brambory, oloupané a nakrájené na kostky
    • 250 ml zakysané smetany
    • ocet
    • 1 žloutek
    • 30 g másla
    • 20 g mouky
    • sladká paprika, sůl, kmín

Příprava jídla

Do hrnce s litrem vody dejte kmín, sůl a brambory a asi 5 minut vařte. Pak přidejte zelí a vařte další čtvrt hodinu, aby zelí změklo. Zakysanou smetanu smíchejte s moukou, přidejte do polévky, podle chuti dolaďte octem, přidejte žloutek, máslo, papriku a zelňačku ještě malou chvíli povařte.

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář