Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Dunajské vlny

Skvělý koláč, který každého dostane nejen chutí, ale i vzhledem.

Vydání: 2008/10
Autor:
Hodnocení:
15 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 6-8 porcí
Doba přípravy: Více než hodinu
PT30M
Pečení 0:30
Koláč Česká

Ingredience

    • 2 sklenice zavařených višní, okapaných
    • 250 g změklého másla + na vymazání plechu
    • 170 g cukru
    • špetka soli
    • 6 vajec
    • 400 g hladké mouky
    • ½ sáčku prášku do pečiva
    • 4 lžíce mléka
    • 2 lžíce kakaa holandského typu
    • 2 lžíce rumu
    • 1–2 sáčky hořké instantní čokoládové polevy

    Na náplň

    • 1 vanilkový pudink
    • ½ l mléka
    • 1 lžíce cukru
    • 200 g změklého másla
    • 50 g moučkového cukru

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Máslo utřete s cukrem a solí do pěny, pak přidejte vejce a mouku smíchanou s práškem do pečiva a dobře vymíchejte; přidejte mléko. Polovinu těsta dejte na vymaštěný plech (o velikost 30 × 40 cm ); do druhé poloviny přidejte kakao a rum a naneste v druhé vrstvě na pekáč (budete-li to dělat postupně a lžící, docílíte ‚dunajských vln‘). Navrch lehce zatlačte višně. Pečte 30 minut a nechte vychladnout.

2 Poté rozmíchejte pudinkový prášek spolu s cukrem v troše mléka. Zbytek mléka ohřejte – když se začne vařit, přelijte
do něj rozmíchaný pudink a uvařte podle návodu na obalu. Nechte vystydnout.

3 Mezitím utřete 200 g másla s 50 g cukru a po lžících přidávejte i pudink. Směsí potřete koláč a dejte do ledničky. Podávejte nakrájené na řezy.

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář