Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vaječný koňak

Nejlepší dárky jsou ty, které se dají sníst. Anebo ještě lépe vypít!
Vydání: 2008/12
Autor:
Hodnocení:
89 (hlasů)
Počet porcí: 800ml nápoje
Doba přípravy: Do 30 minut
+ chlazení
P
Cukroví Americká

Ingredience

    • 500 ml neslazeného kondenzovaného mléka
    • ½ vanilkového lusku nebo 1 lžička vanilkového extraktu
    • 350 g krupicového cukru
    • 5 žloutků
    • 300 ml brandy (množství můžete upravit podle chuti)

Příprava jídla

V kastrůlku svařte kondenzované mléko, vanilkový lusk a cukr. Nechte částečně vychladnout, a pokud jste použili vanilkový lusk, vyjměte ho. Dejte žloutky do mísy a postavte nad vodní lázeň, za stálého míchání přilijte mléčnou směs. Míchejte do zhoustnutí, sejměte, nechte zcela vychladnout. Pak vmíchejte brandy – doporučené množství je orientační, záleží jen na vás. Když ho dáte méně, vyniknou jemné chutě, více alkoholu naopak zajistí trvalejší tekutost. Koňak můžete ještě přecedit přes jemné síto.

Něco navíc: Místo brandy můžete použít i tradiční tuzemský rum nebo jinou podobnou lihovinu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jedlé dárky: likéry

Komentáře

Obrazek uzivatele
Vajecny liker podle tohoto receptu se moc nepovedl. Zloutek se zdrcnul a chutove je liker hodne sladky.
Obrazek uzivatele
Žloutek se zdrcne, když je zahříván příliš rychle. Dělám tento recept roky a vždy byl skvělý, jen místo klasického cukru používám třtinový a poloviční dávku :-)
Obrazek uzivatele
Nám sa zatial vždy vydaril. Keďže mám laktózovú intoleranciu, tak namiesto kondenzovaného mlieka dávame rovnaké množstvo kokosového a ten dodá likéru jemnučkú kokosovú chuť.
Obrazek uzivatele
Je naprosto luxusni!!!

Přidat komentář