Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.5/5 Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7756 kcal
Bílkoviny 536 g
Sacharidy 610 g
Tuky 295 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snadný pokrm z rybek politých marinádou z bylinek a vína.

Suroviny

sardinka 18 ks
očištěné, rozkrojené podélně tak, aby vytvořily ,motýlka'
česnek 5 stroužků
nahrubo nasekaných
bio, na tenká kolečka
tymián 5
vinný ocet bílý 80 ml
sůl mořská
pepř
olivový olej 60 ml

Postup

1

Sardinky, česnek, citron, bobkový list, tymián, víno, ocet, sůl a pepř dejte do mísy, pokropte olivovým olejem a nechte 30 minut marinovat.

2

Rozehřejte grilovací pánev na střední stupeň. Sardinky nechte okapat – marinádu uschovejte – a grilujte je 1–2 minuty po každé straně.

3

Marinádu přendejte do malého rendlíku a na prudkém ohni ji zahřejte. Sardinky servírujte pokapané horkou marinádou.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/1

Komentáře

03.01.2015 12:22

rozhodne nedoporucuju je grilovat rozevrene! ani je rozkrajovat na pul na motylka! vsechna chut se pak ztrati!

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč