Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Žebírka s kukuřičným salátem

Ideální večeře pro slaměné vdovce.

Vydání: 2009/4
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
PT25M
Vaření 0:25
Salát Mexická

Ingredience

    • 12 menších nebo 8 větších kousků vepřových žebírek
    • 150 ml barbecue omáčky
    • 340g konzerva kukuřice, slitá
    • ½ okurky, na kostičky
    • 1 červená chilli paprička, zbavená semen a nasekaná
    • ½ červené cibule, nasekaná
    • šťáva z ½ limetky + skrojky
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1 Zahřejte gril. V hrnci osolené vody 15 minut povařte žebírka. Slijte a osušte. V pekáči obalte žebírka v omáčce, pak 8–10 minut grilujte (v troubě to bude trvat déle), v půlce obraťte. Žebírka by měla být propečená.

2 Ostatní přísady smíchejte v míse, osolte a opepřete.

3 Těsně před podáváním potřeste žebírky v pekáči tak, aby se rovnoměrně obalila v omáčce, pak maso rozdělte na talíře a podávejte se salátem a limetou.

 

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář