Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuřecí medailonky na šalvěji a víně

Není nutné používat složité kombinace. Ke kuřecím medailonkům stačí jednoduchá omáčka z vína a jako koření šalvěj.
Vydání: 2009/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
P
Maso Francouzská

Ingredience

    • 6 menších kuřecích řízků (zhruba velikosti dlaně)
    • 6 plátků pancetty
    • 18 větších hezkých lístků šalvěje
    • 3 lžíce másla + 2 navíc do omáčky
    • 1 lžíce slunečnicového oleje
    • mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř
    • 100 ml bílého suchého vína Viriditas, Francie
    • 1 balení vařených lahůdkových brambor

Příprava jídla

1 Maso nejprve zlehka naklepejte, pak na každý kousek položte plátek pancetty a lístek šalvěje. Obojí k medailonkům připíchněte ozdobným párátkem.

2 V pánvi na mírném plameni rozpusťte máslo, přidejte olej a maso z každé strany tři minuty opékejte. Osolte a opepřete. Pak medailonky vyjměte a zabalte do alobalu.

3 Do pánve přilijte víno, přidejte 2 lžíce másla a nechte je rozpustit; promíchejte. Do omáčky ponořte hotové medailonky, nechte je prohřát. Na páře si prohřejte také brambory, pak obojí rozdělte na talíře a podávejte.
Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář