Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Míchaná vejce s karamelizovanou čekankou

Luxusní varianta míchaných vajíček. Přidejte prosciutto, čekanku a opečený chleba.

Vydání: 2009/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Opékání 2 minuty
PT10M
Příprava 0:10
Chléb a pečivo Francouzská

Ingredience

    • 8 plátků sušené šunky (prosciutto, tyrolský špek, balkánský pršut apod.)
    • 4× 125 g čekankové puky, podélně přepůlené
    • 90 g třtinového cukru
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 8 vajec
    • 250 ml smetany ke šlehání
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžíce másla
    • 4 velké krajíce tmavého kváskového
    • chleba

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Obtočte sušenou šunku kolem půlek čekanky. Vzniklý balíček přitlačte ze všech stran do třtinového cukru a položte řeznou stranou dolů na plech vyložený pečicím papírem. Pokapejte olivovým olejem a pečte 12–15 minut, až čekanka změkne a povrch zkaramelizuje. V půlce obraťte.

2 V míse rozšlehejte vejce, smetanu, sůl a pepř. V nepřilnavé pánvi na středním plameni rozehřejte máslo a vlijte na ně vaječnou směs. Zlehka míchejte asi minutu, až zkrémovatí. Vypněte zdroj tepla a nechte chvilku stát. Podávejte spolu s karamelizovanou čekankou na opečeném chlebu.

NĚCO NAVÍC Když uděláte míchaná vejce řídká a krémová, ale necháte je pak minutku stát mimo oheň, získají dokonalou konzistenci – mnohem lepší, než kdybyste je opékali příliš dlouho.

 

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář