Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Snídaně na vidličku

Tohle je hodně vtipné jídlo. Křupavé pečivo (vůbec pro ně nemusíte ráno letět do pekárny, stačí opéci to zbylé z předchozích dnů), vrstvené se sýrem a uzeninou, zalité vejci, posázené rajčaty a zapečené v troubě či oblíbené remosce – to nemá chybu!

Vydání: 2005/6
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Pečení 0:20
Francouzská

Ingredience

    • 1 veku, bagetu, housky nebo toustový chléb
    • 6 velkých vajec
    • 1 lžíci dijonské hořčice
    • 200 ml plnotučného mléka nebo 12% smetany
    • 150 g plátků šunky nebo uzeného
    • 150 g strouhaného nebo na plátky nakrájeného sýra (výborný je například bylinkový hermelín)
    • sůl a pepř na dochucení
    • 3 menší rajčata

Příprava jídla

1. Troubu předehřejte na 180 stupňů. Dno pekáče nebo remosky vyložte opečenými plátky pečiva. Případné mezery vyplňte drobnějšími kousky pečiva, aby vznikla co nejsouvislejší vrstva. Tu pak poklaďte plátky uzeniny.

2. Vejce ušlehejte se solí, mlékem, pepřem a hořčicí a směsí přelijte pečivo. Posypte strouhaným sýrem nebo poklaďte plátky sýra. Máte-li menší zapékací nádobu, klidně vrstvy zopakujte. Na povrch naklaďte plátky rajčat a zapékejte v troubě nebo remosce asi dvacet minut, dokud vajíčka nezpevní.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Omeleta s hráškem

Šunkoví šneci

Sytý salát z paprik a mozzarelly

Květákovo-brokolicová polévka

Panenka s bylinkami ve slanině

Cukety a lilky (s náplní)

Makrela na grilu

Pomazánka na chléb

Lívanečky s krémem

Jahodový koktejl

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.6/05, str.40
Obrazek uzivatele
toto jedlo sa mi zapacilo na prvy phlad, hned som ho vcera vyskusala... pridala som aj kruzky cibule a parok, co sme neminuli na ranajky... priatel zjedol aj polovicu mojej porcie :)

Přidat komentář