Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bílé broskve se šampaňským želé

Něco pro požitkáře. Zkuste broskve zavařit s růžovým šampaňským.

Vydání: 2009/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
PT5M
Vaření 0:05
Zavařenina Ostatní

Ingredience

    • 750 ml růžového šampaňského nebo sektu
    • 2½ lžičky práškové želatiny
    • 110 g krupicového cukru
    • 3 bílé broskve, pokrájené na dílky

Příprava jídla

1 Ve 2 lžících sektu rozmíchejte želatinu a nechte nabobtnat. Zbylý sekt v hrnci zahřívejte s cukrem, až se cukr rozpustí. Přiveďte k varu a minutu povařte. Sejměte z ohně a vmíchejte želatinovou směs.

2 Naskládejte broskve do zavařovací sklenice o objemu 1¼ l a zalijte šampaňským želé; můžete je také rovnou rozdělit do šesti pohárů. Nechte dvě hodiny vychladit a pak podávejte jako dezert.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Broskve a nektarinky

Přidat komentář