Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vanilkové rohlíčky

Nejkřehčí vánoční tajemství

Vydání: 2009/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 3 plechy
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1H
Pečení 1:00
Cukroví Česká

Ingredience

    • 260 g hladké mouky
    • 220 g másla
    • 160 g mletých vlašských ořechů
    • 70 g moučkového cukru
    • 2 žloutky
    • moučkový cukr promíchaný s vanilkovým cukrem na obalení

Příprava jídla

1 Z mouky, másla, ořechů, cukru a žloutků připravte těsto a nechte ho v chladničce 2 hodiny odpočinout. Tvarujte rohlíčky a klaďte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě předehřáté na 170 ºC tak, aby byly shora bledé a zespodu zlátly.

2 Ještě horké rohlíčky obalujte ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

NĚCO NAVÍC

  • Tajemství křehkosti drobného pečiva, jako jsou rohlíčky, je použití malého množství cukru. Když je ho víc, speče se a pečivo ztvrdne.
  • Rohlíčky by měly být ve středové části silnější, aby se při obalování a ukládání nelámaly.
  • My jsme letos pekli vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů, pokud ale dáváte přednost mandlím nebo lískovým oříškům, klidně sáhněte po nich.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Dvanáctero cukroví

Čokoládová kolečka

reklama

Přidat komentář