Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4/5 Počet hodnocení: 25
Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1567 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 9 g
Tuky 139 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Předpokladem úspěchu je kvalitní maso a kvalitní pánev. Doporučujeme hovězí z býka do 18 měsíců a dobře vodivou nepřilnavou pánvičku – třeba přímo grilovací.

Suroviny

4 cm vysoké
olivový olej
na potření, může být i ochucený
pepř mletý
čerstvě mletý
lze nahradit portským vínem
máslo 1 plátek
hořčice hrubozrnná 1 PL
med 1 ČL

Postup

1

Maso potřete olejem a poprašte pepřem a nechte aspoň hodinu odležet.

2

Kvalitní nepřilnavou pánev rozpalte na maximum, thermo-spot u pánví Tefal by měl rudě zářit.

3

Do pánve položte biftek a tři minuty ho opékejte z jedné strany, pak ho opatrně pomocí dřevěné obracečky nebo kleští otočte a pečte tři minuty i z druhé strany.

4

Maso pak zabalte do alobalu a nechte 5 minut odležet. Mezitím rozpalte troubu na 220 stupňů.

5

Bifteky rozbalte, zachyťte šťávu, kterou pustily, a osolte je. Opět je zabalte a dejte je na 4 minuty dojít do trouby – získáte tam středně propečené šťavnaté hovězí.

6

Pánev, kde jste maso opékali, vraťte na oheň, vlijte sherry nebo portské a odvařte všechny přípečky.

7

Přilijte šťávu, kterou maso pustilo a vmíchejte máslo a hořčici. Omáčku dolaďte solí, pepřem a medem.

8

Podávejte k masu. Jako přílohu doporučujeme opečenou zeleninu.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/10

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč