Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hovězí biftek

Předpokladem úspěchu je kvalitní maso a kvalitní pánev. Doporučujeme hovězí z býka do 18 měsíců a dobře vodivou nepřilnavou pánvičku – třeba přímo grilovací.
Vydání: 2010/10
Autor:
Hodnocení:
16 (hlasů)
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy:
Opékání: 6 minut
P
Maso Latinskoamerická

Ingredience

    • 2 plátky hovězí svíčkové, 4 cm vysoké
    • olivový olej na potření (může být i ochucený)
    • čerstvě mletý černý pepř a sůl
    • 5 lžic sherry nebo portského vína
    • plátek másla
    • 1 lžíce hrubozrnné hořčice
    • lžička medu

Příprava jídla

1 Maso potřete olejem a poprašte pepřem a nechte aspoň hodinu odležet. Kvalitní nepřilnavou pánev rozpalte na maximum, thermo-spot u pánví Tefal by měl rudě zářit. Do pánve položte biftek a tři minuty ho opékejte z jedné strany, pak ho opatrně pomocí dřevěné obracečky nebo kleští otočte a pečte tři minuty i z druhé strany. Maso pak zabalte do alobalu a nechte 5 minut odležet. Mezitím rozpalte troubu na 220 stupňů.

2 Bifteky rozbalte, zachyťte šťávu, kterou pustily, a osolte je. Opět je zabalte a dejte je na 4 minuty dojít do trouby – získáte tam středně propečené šťavnaté hovězí.

3 Pánev, kde jste maso opékali, vraťte na oheň, vlijte sherry nebo portské a odvařte všechny přípečky. Přilijte šťávu, kterou maso pustilo a vmíchejte máslo a hořčici. Omáčku dolaďte solí, pepřem a medem. Podávejte k masu. Jako přílohu doporučujeme opečenou zeleninu.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hovězí srdíčko na houbách a škvarkové brambory

Přidat komentář