Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jarní salát

Zeleninový salát s teplými křepelčími vajíčky podávejte jako předkrm. Přidat k němu můžete rozpečenou bagetku.

Vydání: 2010/4
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
P
Salát Česká

Ingredience

    • větší svazek ředkviček, očištěných
    • 10 křepelčích vajíček (prodávají obchodní řetězce)
    • 1 balení rukoly
    • 1 balení polníčku

    Na dresink

    • 125 ml olivového oleje
    • 2 lžíce hrubozrnné hořčice
    • 1 a 1⁄2 lžíce medu
    • 1 lžíce majonézy (lze vynechat)

     

Příprava jídla

1 Nejprve připravte zálivku: všechny potřebné ingredience lehce prošlehejte v misce. Přelijte do džbánku a dejte chladit do lednice.

2 Křepelčí vajíčka uvařte natvrdo – od okamžiku, kdy začne voda vřít, to trvá 80 sekund. Nechte vychladnout, oloupejte je a rozkrojte napůl.

3 Ředkvičky nakrájejte na tenké plátky. Rukolu a polníček opláchněte, lehce osušte, dejte do misky nebo širších skleněných sklenic, přidejte kolečka ředkviček a vajíčka. Podávejte se zálivkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Velikonoční menu

Velikonoční menu

Přidat komentář