Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Klasické pečené kuře s nádivkou

Klasické pečené kuře s nádivkou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1847 kcal
Bílkoviny 89 g
Sacharidy 220 g
Tuky 40 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

vejce 2 ks
sůl
pepř
petrželka
lze nahradit pažitkou

Postup

1

Kuře omyjeme, osolíme a připravíme do pekáčku nebo pečící misky.

2

Žemle nakrájíme nebo natrháme na menší kousky a necháme máčet v mléku.

3

Mezitím utřeme máslo s trochou soli, kořením a žloutkem.

4

Z bílků uděláme hustý sníh.

5

Do utřeného másla vmíchám vyždímané žemle (ne úplně suché), umixujeme ponorným šlehačem, můžeme přidat umixovaná drůbeží játra s pórkém nebo cibulí, a sníh z bílků.

6

Nádivkou naplníme kuře uvnitř i pod kůží na prsou.

7

Na kůži můžeme položit a nechat rozpustit kousek másla. Podlijeme trochou vody. Přiklopíme víkem a necháme péct.

Tip: Můžeme jej několikrát obrátit, aby se rovnoměrně propeklo a občas polijeme výpečkem.

8

Ke konci pečení odklopíme a necháme propéct kůrčičku do křupava. Naporcujeme a podáváme s rýží nebo bramborem.

Autor: ivetastro