Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Focaccia

Proužky focaccii přikusujte jen tak k vínu a sýrům či k čerstvému salátu. Pozor, jsou tak dobré, že je budete muset péct pořád. A bez kynutí!
Vydání: 2010/5
Autor:
Hodnocení:
29 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení: 25 minut
P
Chléb a pečivo Italská

Ingredience

    • 250 g hladké mouky
    • 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
    • 1 lžička soli
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 lžička kajenského pepře
    • 1 lžička česnekové soli (např. Alpská česneková sůl se sypátkem)
    • 1 a 1⁄2 lžičky sušeného oregana
    • 1⁄4 hrnku strouhaného parmazánu

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200 °C a vymažte formu o velikosti zhruba 23 x 33cm.

2 Ve velké míse smíchejte čtvrt litru vody, mouku, prášek a sůl a hněťte těsto, až z něj vznikne koule; podle potřeby přidejte vodu.

3 Kouli těsta vložte do vymazané formy a prsty potřenými olejem těsto vytáhněte k okrajům. Těsto by mělo být lepkavé a pružné. Nemusí být perfektně hladké, ale neměly by vám v něm vzniknout díry. Potřete ho olejem, posypte pepřem, česnekovou solí a oreganem.

4 V předehřáté troubě pečte 20 minut. Vytáhněte z trouby, posypte sýrem a pečte dalších 5 minut dozlatova.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Křupavý chleba bez kynutí

Přidat komentář