Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pomerančové karamelky s čokoládou

Pomerančové karamelky s čokoládou

3.6/5 Počet hodnocení: 17
Více než hodinu Velmi snadné na formu 20x 20 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2116 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 351 g
Tuky 70 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ať už je sníte sami, nebo nabídnete hostům, můžete si být jisti, že kombinaci čokolády a pomeranče nikdo neodolá.

Suroviny

olej
na vymazání formy
zlatý sirup 150 ml
pod názvem golden syrup koupíte např. v Tescu nebo Marks & Spencer
slazené
tmavá čokoláda 50 g
s pomerančem
z 1 biopomeranče

Postup

1

Vymažte formu hlubokou 4 cm. Máslo pomalu rozehřejte v hlubší pánvi s těžkým dnem, a až se rozpustí, přidejte cukr, sirup a slazené kondenzované mléko. Zahřívejte při střední teplotě a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Teploměrem ověřujte teplotu, asi po 10 minutách by měla dosáhnout 110 °C a karamel by měl být lehce nazlátlý. Přidejte čokoládu a míchejte do rozpuštění.

2

Teď zahřejte směs na 123 °C; bude to trvat asi 5 minut. Měla by dostat tmavě karamelovou barvu. Pánev sejměte z ohně a vmíchejte nastrouhanou kůru.

3

Karamel vlijte do připravené formy a nechte hodinu chladit. Pak nožem naznačte řezy a nechte úplně vychladnout. Druhý den karamel nakrájejte na kostky a každou hezky zabalte jako bonbon do povoskovaného papíru nebo do pevnějšího celofánu.

TIPY & TRIKY
Je-li karamel moc tekutý, znovu ho zahřejte a přidejte 100 g čokolády.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/1

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč