Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pomerančové karamelky s čokoládou

Ať už je sníte sami, nebo nabídnete hostům, můžete si být jisti, že kombinaci čokolády a pomeranče nikdo neodolá.

Vydání: 2011/1
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: na formu 20x 20 cm
Doba přípravy: Do 30 minut
+ chlazení
PT25M
Vaření 0:25
Cukroví

Ingredience

    • olej na vymazání formy
    • 40 g másla
    • 150 ml zlatého sirupu (pod názvem golden syrup koupíte v Tescu nebo Marks & Spencer)
    • 225 g krupicového cukru
    • 200 ml slazeného kondenzovaného mléka
    • 50 g tmavé čokolády s pomerančem
    • kůra z 1 biopomeranče

Příprava jídla

1 Vymažte formu hlubokou 4 cm. Máslo pomalu rozehřejte v hlubší pánvi s těžkým dnem, a až se rozpustí, přidejte cukr, sirup a slazené kondenzované mléko. Zahřívejte při střední teplotě a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Teploměrem ověřujte teplotu, asi po 10 minutách by měla dosáhnout 110 °C a karamel by měl být lehce nazlátlý. Přidejte čokoládu a míchejte do rozpuštění.

2 Teď zahřejte směs na 123 °C; bude to trvat asi 5 minut. Měla by dostat tmavě karamelovou barvu. Pánev sejměte z ohně a vmíchejte nastrouhanou kůru.

3 Karamel vlijte do připravené formy a nechte hodinu chladit. Pak nožem naznačte řezy a nechte úplně vychladnout. Druhý den karamel nakrájejte na kostky a každou hezky zabalte jako bonbon do povoskovaného papíru nebo do pevnějšího celofánu.

TIPY & TRIKY
Je-li karamel moc tekutý, znovu ho zahřejte a přidejte 100 g čokolády.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Mátové hrášky

Koule do koupele

Lanýže z Karibiku

Mandlový máslový karamel

Turecký med s mandlemi a třešněmi

Nepečené kokosové kuličky

reklama

Přidat komentář