Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Anglická snídaně

Kdo chce v Anglii dobře jíst, musí třikrát denně snídat, prohlásil anglický dramatik W. S. Maugham. Moc dobře věděl, o čem hovoří – pravá anglická snídaně, to je malý zázrak.

Vydání: 2008/10
Autor:
Hodnocení:
11 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření 0:03
PT3M
Britská

Ingredience

    • 2 menší a co nejkvalitnější grilovací vepřové klobásky
    • 2 vajíčka, nejlépe bio + pár kapek jablečného octa
    • 4 plátky anglické slaniny
    • 4 žampionové hlavičky
    • 12–16 cherry rajčátek na větvičce
    • 6 lžiček olivového oleje
    • 2 plátky světlého obilného chleba

Příprava jídla

Rozpalte gril a deset minut grilujte klobásky.

Do tří čtvrtin malého rendlíku nalijte vodu. Vodou naplňte také hluboký hrnec se širokým dnem a obojí přiveďte k varu. Pak do malého rendlíku na třicet sekund ponořte vajíčko, vytáhněte je a rozklepněte do hrnečku. Do většího hrnce přidejte ocet a vařečkou v ní udělejte vodní vír. Do něho pomalu vylijte vajíčko. Až se voda začne opět vařit, stáhněte hrnec z ohně, přikryjte ho pokličkou a teprve po 3 minutách vyjměte vejce. Dejte je do teplé vody a tam ho nechte do doby, než stejným způsobem připravíte i druhé vejce.

Na grilovací pánvi opečte chleba potřený třemi lžičkami oleje. Rajčata (i s větvičkou), slaninu i houby položte na plech vyložený alobalem. Houby potřete zbytkem oleje a vše 3–4 minuty grilujte.

Vajíčka vyndejte z vody, osušte a všechno naaranžujte na talíř a servírujte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Omeleta s hráškem

Skořicové lívance s medem

Dokonalá snídaně

Přidat komentář