Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pažitkové špagety s ricottou a oříšky kešú

Pro ty, co se neobejdou bez masa, můžete do špaget přidat kousky opečeného kuřecího nebo krůtího masa, šunky nebo slaniny.

Vydání: 2011/3
Autor:
Hodnocení:
20 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Vaření 0:15
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 400 g špaget
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 250 g ricotty
    • 125 ml smetany na šlehání
    • svazek pažitky, nasekané
    • 100 g opražených oříšků kešú
    • hrst lístků čerstvé bazalky

Příprava jídla

Uvařte špagety v osolené vroucí vodě tzv. na skus (podle návodu na obalu). Slijte je, nechte okapat, promíchejte se lžící olivového oleje a vraťte do hrnce.

Mezitím v menším kastrůlku vařte 2 minuty na mírném ohni smetanu, přidejte ricottu a rozmíchejte dohladka. Smetanovou směs osolte, opepřete a promíchejte se špagetami a většinou pažitky.

Podávejte posypané opraženými oříšky, zbylou pažitkou a lístky bazalky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Špagety 20x jinak

Smetanové brambory s pažitkou a tahini

Sýrový krém s pažitkou a červeným pepřem

Pažitkové palačinky s jemnou bylinkovou náplní

Smetanový dort s pažitkou a řeřichou

Přidat komentář