Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mátový sorbet s jasmínovým čajem

Mátové ochlazení do horkých dní.

Vydání: 2011/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT5H

Ingredience

    • 4 lžíce sypaného bílého nebo zeleného jasmínového čaje (sušené lístky)
    • 80–100 g krupicového cukru
    • svazek máty (asi 20 g) + na ozdobu
    • šťáva z 1 citronu

Příprava jídla

Svařte půl litru vody s cukrem. Čajové lístky promíchejte s listy máty a zalijte vroucím roztokem. Nechte 10 minut louhovat a pak přeceďte přes jemné sítko. Vmíchejte citronovou šťávu a základ sorbetu dejte vychladit do lednice.

Nálev přelijte do mrazicí nádoby (nejlépe kovové mísy) a vložte do mrazáku. Když směs mírně ztuhne, promíchejte ji a nechte znovu ztuhnout. Postup opakujte asi třikrát, pak nechte sorbet úplně zmrznout.

Asi čtvrt hodiny před podáváním přesuňte do lednice a pak seškrabujte lžící nebo rozmixujte. Kleštěmi na zmrzlinu tvořte kopečky a podávejte s lístky čerstvé máty.

NĚCO NAVÍC
Pokud máte robot s výkonným drtičem ledu, nechte směs úplně zmrznout a pak ji rozmixujte v robotu na požadovanou konzistenci.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vepřová pečeně v bylinkové marinádě

Studená mátová polévka s okurkou a rajčetem

Otevřené lasagne Mojito

Přidat komentář