Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Černá zabijačková polévka (prdelačka)

Jděte do toho! Polévka je opravdová labužnická bomba.
Vydání: 2012/2
Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
P
Polévka Česká

Ingredience

    • 1,5 l vepřového vývaru z ovaru (recept)
    • 100 g krup
    • 250 ml syrové vepřové krve (objednejte si ji předem u řezníka)
    • 1 lžíce vepřového sádla
    • 1 cibule, nakrájená najemno
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • hrst sušené majoránky, rozemnuté + snítka čerstvé na ozdobu
    • 2–3 stroužky utřeného česneku

Příprava jídla

1 Ve větším množství osolené vody se lžičkou sádla uvařte propláchnuté kroupy. (Tento krok můžete udělat až den předem.)

2 Na zbylém sádle osmahněte cibuli do světle zlaté barvy. Vývar přeceďte; podle potřeby seberte předtím z povrchu tuk. Přiveďte ho k varu, ztlumte plamen a vmíchejte krev. Za stálého míchání zahřívejte těsně pod bod varu a stáhněte z ohně (polévku s krví je lepší nevařit, aby se krev nesrazila).

3 Přidejte slité uvařené kroupy, osmahnutou cibulku a dochuťte utřeným česnekem se solí, pepřem, majoránkou a prohřejte.

NĚCO NAVÍC

I vychladlou krev koupenou u řezníka pro jistotu přeceďte přes jemné síto, nebudou v ní pak určitě žádné sraženiny. Pro výraznější chuť můžete cibulku osmahnout na 50 g pokrájené slaniny nebo na sádle se škvarky.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Krkovice se zelným salátem

Škvarkoví šneci se zelím

Ovarová mísa s křenem

Smažené uzle (kroucance)

Domácí světlá tlačenka

Domácí škvarky

Zabijačkový guláš dušený v troubě

Přidat komentář