Ovarová mísa s křenem

Ovarová mísa s křenem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7296 kcal
Bílkoviny 477 g
Sacharidy 171 g
Tuky 558 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Plný stůl masa a slivovice pro začátek hodování...

Suroviny

vepřové koleno 2 ks
masitá zadní
vepřová plec 2.5 kg
lalok s kůží
500 g
vepřové droby (2 vepřové jazyky a 1 vepřové srdce)
pepř celý 5 kuličky
nové koření 4 kuličky
bobkový list 1 ks
sůl
cibule 2 ks
kořenová zelenina 300 g
(mrkev, celer, petržel), vše rozpůlené
K podávání
křen 200 g
čerstvý nastrouhaný
jablka 1 ks
velké, kyselé, nastrouhané
citronová štáva 1 PL
okurky nakládané
hořčice
dle chuti
chleba
k podávání

1 Maso omyjte, případné chloupky na kůži opalte předem nad plamenem a větší kolena podélně nakrojte až ke kosti (dřív se uvaří).

2 Odblaňte vnitřnosti a srdce rozpulte. Vložte vše do hrnce, zalijte zhruba 4 l vody, osolte, přidejte koření a cibuli a uveďte k varu. Ztlumte plamen a táhněte asi 2 hodiny doměkka. V půlce varu přidejte očištěnou zeleninu.

3 Maso a vnitřnosti vyjměte z vývaru a 600–800 g uvařeného masa a drobů nakrájejte na kusy. Na nahřátém talíři podávejte kus masa z kolena bez kůže, kus plece, laloku, jazyka a srdce.

4 Promíchejte nastrouhaný křen a jablko s citronovou šťávou. Podávejte k masu s hořčicí, okurkami a chlebem.

NĚCO NAVÍC
Vývar z masa použijte na polévku (recept). Zbylé maso, vývar, vnitřnosti a kůže z kolen a laloku zpracujte do tlačenky (recept) a guláše (recept).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/2

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit