Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ovarová mísa s křenem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 5
Více než dvě hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7784 kcal
Bílkoviny 526 g
Sacharidy 171 g
Tuky 591 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Užijte si vařené vepřové maso s hromadou dalších lahůdek – hořčicí, křenem, kyselými okurkami a čerstvým pečivem. Plný stůl masa a slivovice pro začátek hodování...

Suroviny

masitá (zadní)
plec a lalok s kůží
pepř celý 5 kuliček
nové koření 4 kuličky
sůl
kořenová zelenina 300 g
mrkev, celer, petržel – vše rozpůlené
K podávání
křen 200 g
čerstvý, nastrouhaný
velké, kyselé, nastrouhané
k podávání
hořčice
dle chuti, k podávání
k podávání

Postup

1

Maso omyjte, případné chloupky na kůži opalte předem nad plamenem a větší kolena podélně nakrojte až ke kosti (dřív se uvaří).

2

Odblaňte vnitřnosti a srdce rozpulte. Vložte vše do hrnce, zalijte zhruba 4 l vody, osolte, přidejte koření a cibuli a uveďte k varu. Ztlumte plamen a táhněte asi 2 hodiny doměkka. V půlce varu přidejte očištěnou zeleninu.

3

Maso a vnitřnosti vyjměte z vývaru a 600–800 g uvařeného masa a drobů nakrájejte na kusy. Na nahřátém talíři podávejte kus masa z kolena bez kůže, kus plece, laloku, jazyka a srdce.

4

Promíchejte nastrouhaný křen a jablko s citronovou šťávou. Podávejte k masu s hořčicí, okurkami a chlebem.

NĚCO NAVÍC
Vývar z masa použijte na polévku (recept). Zbylé maso, vývar, vnitřnosti a kůže z kolen a laloku zpracujte do tlačenky (recept) a guláše (recept).

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/2

Apetit magazín