Ovarová mísa s křenem

Ovarová mísa s křenem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7296 kcal
Bílkoviny 477 g
Cukr 171 g
Tuky 558 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Plný stůl masa a slivovice pro začátek hodování...

Suroviny

vepřové koleno 2 ks
masitá zadní
vepřová plec 2.5 kg
lalok s kůží
500 g
vepřové droby (2 vepřové jazyky a 1 vepřové srdce)
pepř celý 5 kuličky
nové koření 4 kuličky
bobkový list 1 ks
sůl
cibule 2 ks
kořenová zelenina 300 g
(mrkev, celer, petržel), vše rozpůlené
K podávání
křen 200 g
čerstvý nastrouhaný
jablka 1 ks
velké, kyselé, nastrouhané
citronová štáva 1 PL
okurky nakládané
hořčice
dle chuti
chleba
k podávání
1

Maso omyjte, případné chloupky na kůži opalte předem nad plamenem a větší kolena podélně nakrojte až ke kosti (dřív se uvaří).

2

Odblaňte vnitřnosti a srdce rozpulte. Vložte vše do hrnce, zalijte zhruba 4 l vody, osolte, přidejte koření a cibuli a uveďte k varu. Ztlumte plamen a táhněte asi 2 hodiny doměkka. V půlce varu přidejte očištěnou zeleninu.

3 Maso a vnitřnosti vyjměte z vývaru a 600–800 g uvařeného masa a drobů nakrájejte na kusy. Na nahřátém talíři podávejte kus masa z kolena bez kůže, kus plece, laloku, jazyka a srdce.

4

Promíchejte nastrouhaný křen a jablko s citronovou šťávou. Podávejte k masu s hořčicí, okurkami a chlebem.

NĚCO NAVÍC
Vývar z masa použijte na polévku (recept). Zbylé maso, vývar, vnitřnosti a kůže z kolen a laloku zpracujte do tlačenky (recept) a guláše (recept).

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit