Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ovarová mísa s křenem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7784 kcal
Bílkoviny 526 g
Sacharidy 171 g
Tuky 591 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Plný stůl masa a slivovice pro začátek hodování...

Suroviny

masitá (zadní)
plec a lalok s kůží
pepř celý 5 kuliček
nové koření 4 kuličky
sůl
kořenová zelenina 300 g
mrkev, celer, petržel – vše rozpůlené
K podávání
křen 200 g
čerstvý, nastrouhaný
velké, kyselé, nastrouhané
k podávání
hořčice
dle chuti, k podávání
k podávání

Postup

1

Maso omyjte, případné chloupky na kůži opalte předem nad plamenem a větší kolena podélně nakrojte až ke kosti (dřív se uvaří).

2

Odblaňte vnitřnosti a srdce rozpulte. Vložte vše do hrnce, zalijte zhruba 4 l vody, osolte, přidejte koření a cibuli a uveďte k varu. Ztlumte plamen a táhněte asi 2 hodiny doměkka. V půlce varu přidejte očištěnou zeleninu.

3

Maso a vnitřnosti vyjměte z vývaru a 600–800 g uvařeného masa a drobů nakrájejte na kusy. Na nahřátém talíři podávejte kus masa z kolena bez kůže, kus plece, laloku, jazyka a srdce.

4

Promíchejte nastrouhaný křen a jablko s citronovou šťávou. Podávejte k masu s hořčicí, okurkami a chlebem.

NĚCO NAVÍC
Vývar z masa použijte na polévku (recept). Zbylé maso, vývar, vnitřnosti a kůže z kolen a laloku zpracujte do tlačenky (recept) a guláše (recept).

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/2

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč