Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mleté bochánky s parmazánovou krustou

Sušená rajčata a rajčatové pyré udělají pikantní svěží chuť a lákavou barvu.

Vydání: 2012/4
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 30 minut
PT20M
Příprava 0:20
Maso Italská

Ingredience

    • 4 plátky toustového chleba
    • 4 nakládaná sušená rajčata, okapaná a osušená, nahrubo pokrájená
    • 3 lžíce mléka
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 4 jarní cibulky, nakrájené na plátky, bílé a zelené části zvlášť
    • 2 stroužky česneku, nasekané nadrobno
    • 500 g mletého telecího masa
    • 250 g mletého vepřového masa
    • 1 vejce
    • 4 lžíce rajčatového pyré
    • 1 lžička třtinového cukru
    • 1 lžíce drobných kaparů
    • hrst nasekané bazalky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 100 g mozzarelly, nakrájené na kostičky
    • 3 lžíce strouhaného parmazánu
    • rukola a ciabatta k podávání

Příprava jídla

1

Troubu předehřejte na 200 °C. Vymažte formu na muffiny. Do mixéru dejte chleba a sušená rajčata a několika pulzy nasekejte na hrubou strouhanku. Odložte 3 lžíce směsi; zbytek dejte do mísy a pokropte mlékem.

2 V pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a opékejte na něm 2 minuty bílé části jarní cibulky a česnek. Vsypte do mísy k strouhance, přidejte zelené části jarní cibulky, maso, vejce, rajčatové pyré, cukr, kapary a bazalku. Osolte a opepřete. Dobře promíchejte a zlehka vmíchejte mozzarellu. Směsí naplňte formičky na muffiny (jen asi do 3/4 formy).

3

Promíchejte parmazán s odloženou strouhankou a zbylou lžící oleje; osolte a opepřete. Směsí posypte muffiny a zlehka ji přitlačte.

4 Pečte 25–30 minut dozlatova. Vyjměte z trouby a před vyklopením nechte 5 minut odpočívat. Podávejte s rukolou a plátky ciabatty.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sekaná s paprikami a olivami

Kořeněné hovězí v thajském stylu

Skandinávské mleté maso s bramborami

Mleté hovězí maso zapečené v těstě

50 nejlepších receptů s mletým masem

Přidat komentář