Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Sekaná s paprikami a olivami

Sekaná po italsku
Vydání: 2012/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 60 minut
P
Maso Italská

Ingredience

    • 600 g směsi mletého hovězího a vepřového masa
    • 4 plátky toustového chleba
    • svazek hladkolisté petrželky, nasekané
    • malý svazek pažitky, nasekané nadrobno
    • hrst mladých kopřivových listů
    • 1 lžíce čerstvé máty, nasekané nadrobno + další do omáčky
    • 2 lžičky čerstvého oregana, nasekaného nadrobno + na ozdobení
    • 1 malý stroužek česneku, drcený
    • 200 g bílého jogurtu
    • 1 červená paprika
    • špetka mletého chilli
    • 2 vejce
    • 100 g zelených oliv, bez pecky
    • 100 g černých oliv, bez pecky
    • 2 oranžové papriky
    • 10 lžic olivového oleje
    • mořská sůl
    • kaparové plody na ozdobení (nemusí být)

Příprava jídla

1

Troubu předehřejte na 200 °C. Dejte nasucho péct červenou papriku. Až se na slupce udělají hnědé puchýře, vložte papriku na 10 minut do igelitového sáčku, aby se zapařila. Pak stáhněte slupku a odstraňte semeník. Pečenou papriku nakrájejte na kostičky, promíchejte se lžící olivového oleje a s nasekanou pažitkou.

2

Rozmixujte chleba spolu s petrželkou, kopřivami a mátou. V míse promíchejte se 3 lžícemi jogurtu a nechte 5 minut odpočinout. Pak smíchejte s masem, paprikovou směsí, vejcem a špetkou chilli a osolte. Pokud je směs moc suchá, nařeďte ji dalším jogurtem.

3

Troubu ztlumte na 180 °C. Paštikovou nebo chlebíčkovou formu vyložte papírem na pečení a naplňte polovinou směsi. Poklaďte polovinou černých a zelených oliv a na ně navršte zbytek masa. Uhlaďte a potřete olejem. Pečte 1 hodinu.

4 Mezitím promíchejte 1 lžičku nasekané máty, česnek a zbylý jogurt a osolte. Dejte chladit. V hmoždíři rozetřete oregano, zalijte ho 6 lžícemi oleje a nechte odpočinout.

5

Oranžovou papriku úhledně pokrájejte a krátce ji opečte na oleji spolu se zbytkem oliv. Osolte a podávejte k sekané pokapané oreganovým olejem, s jogurtovou omáčkou a případně kaparovými plody. Sekaná je skvělá teplá a zastudena.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Mleté bochánky s parmazánovou krustou

Kořeněné hovězí v thajském stylu

Skandinávské mleté maso s bramborami

Mleté hovězí maso zapečené v těstě

50 nejlepších receptů s mletým masem

50 nejlepších receptů s mletým masem

Přidat komentář