Co musí mít správný burger? Nesmí chybět placka šťavnatého hovězího, roztékající se sýr, majonéza, vláčná houska a... Víte co? Rovnou vám rovnou prozradíme celý recept!
Suroviny
Postup
Dejte všechny přísady na burger do mísy, osolte, opepřete a promíchejte. Vytvarujte 4 burgery, do každého udělejte uprostřed prohlubeň, aby se při pečení nevyboulil a nebyl uprostřed příliš silný. Odložte maso do ledničky a mezitím připravte barbecue omáčku (pokud nepoužijete kupovanou).
Rozehřejte gril nebo grilovací pánev. Burgery potřete tence olejem a grilujte asi 4 minuty po každé straně, až budou pěkně dohněda opečené a stále ještě růžové uprostřed. Na poslední minutu na ně položte plátky sýra.
Opečte vnitřní strany rozpůlených housek. Smíchejte majonézu s hořčicí a potřete jí spodní díl opečené housky. Na něj položte list salátu a burger. Ozdobte okurkami a cibulí a pokapejte barbecue omáčkou. Přiklopte a pusťte se do jídla!
TIPY & TRIKY
- Doporučujeme použít zadní hovězí a maso pomlít nahrubo – burger se tak během přípravy nerozpadne.
- Použijte maso s 20 % tuku, bude šťavnatější.
- Místo červené cibule jsou do hamburgeru výborné smažené cibulové kroužky.
- Hamburger podávejte s pivem. Hodit se budou papírové ubrousky.
Jak na domácí barbeque omáčku
Barbecue omáčka se dá běžně koupit, ale domácí BBQ omáčce se nic nevyrovná.
- V rendlíku na lžíci olivového oleje opékejte 1 cibuli a 2 stroužky česneku nakrájené nadrobno spolu se špetkou drcené chilli papričky asi 3 minuty dosklovita.
- Přidejte 400g konzervu krájených rajčat, 80 g tmavého třtinového cukru, 2 lžíce jablečného octa, 2 lžíce worcesterské omáčky a 1 lžíci hustého rajského protlaku a nechte na nízkém plameni bublat asi půl hodiny do zhoustnutí.
- Rozmixujte, případně dosolte a nechte vychladnout.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nejlepší domácí burgery: 15 ověřených receptů(15 receptů)
- Rychlé večeře jako z bistra(39 receptů)
- 50 nejlepších receptů s mletým masem(50 receptů)