Mít ve spíži lahev barbecue omáčky se vyplatí – hodí se k marinování masa před grilováním i jako omáčka k hotovému steaku nebo žebírkům. Sluší také burgerům a pečenému masu. BBQ omáčka se dá běžně koupit, ale té domácí se nic nevyrovná.
Suroviny
olivový olej
1
PL
cibule
1
ks
česnek
2
stroužky
chilli paprička
1
ks
konzervovaná rajčata
400
g
třtinový cukr
80
g
jablečný ocet
2
PL
rajčatový protlak
1
PL
worcesterská omáčka
2
PL
Postup
1
V rendlíku na lžíci olivového oleje opékejte 1 cibuli a 2 stroužky česneku nakrájené nadrobno spolu se špetkou drcené chilli papričky asi 3 minuty dosklovita.
2
Přidejte 400g konzervu krájených rajčat, 80 g tmavého třtinového cukru, 2 lžíce jablečného octa, 2 lžíce worcesterské omáčky a 1 lžíci hustého rajského protlaku a nechte na nízkém plameni bublat asi půl hodiny do zhoustnutí.
3
Rozmixujte, případně dosolte a nechte vychladnout.