Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zvěřinový boršč

Existují desítky receptů na boršč, které jsou více či méně původní. Až ochutnáte tenhle, bude vám jedno, že má ke klasice daleko. Je prostě božský!

Vydání: 2012/11
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 6-8
Doba přípravy: Do 30 minut
PT1H5M
Vaření 1:05
Maso Východoevropská

Ingredience

    • 2 bobkové listy, nejlépe čerstvé
    • 1 lžička soli + na dochucení
    • 1 lžička mletého pepře + na dochucení
    • 2–3 kuličky jalovce
    • 500–600 g daňčího, jeleního nebo srnčího masa, nakrájeného na kostky (nebo o něco méně masa + kosti na vyvaření)
    • 4–6 brambor, oškrábaných či oloupaných, nakrájených na menší kostky
    • 6 středních bulv červené řepy
    • 250 g žlutých fazolových lusků
    • 250 g zelených fazolových lusků
    • zakysaná smetana k podávání

Příprava jídla

1 Do hrnce nalijte 3–3,5 litru vody. Přidejte bobkový list, sůl, pepř, jalovec a maso a přiveďte k varu. Řepu oloupejte a nakrájejte na ploché kousky velikosti sousta a přidejte je do hrnce. Přiveďte k varu, snižte oheň a vařte, dokud směs úplně nezčervená. Ochutnejte, případně dosolte a dopepřete. Asi po 40 minutách přidejte brambory, o chvíli později žluté fazolky a zelené fazolky. Podle chuti dosolte. Až brambory změknou, je boršč hotový. Podávejte se zakysanou smetanou.

NĚCO NAVÍC
Zeleninu v boršči můžete různě obměňovat, i když červená řepa je základ. Pokud chcete polévku pozvednout na sváteční, podávejte ji navíc s kolečky opečené zvěřinové klobásy.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Srnčí ragú se žampiony

Srnčí s perníkovou omáčkou

Kančí guláš podle staročeského receptu

Tagliatelle s kančím ragú a pecorinem di Pienza

Ferdinand alias zajíc na víně

Lovecká sezona. 28 zvěřinových receptů

reklama

Přidat komentář