Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ředkvičkový dip s opečeným chlebem pita

Když do dipu zapojíte jogurt a křupavou čerstvou zeleninu (můžete ji obměňovat podle sezony) a smažené lupínky vyměníte za opečené chlebové placky, mlsání se rázem změní ve zdravou svačinku nebo lehkou večeři.
Vydání: 2013/4
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy:
Příprava: 15 minut Pečení: 10 minut
P

Ingredience

    • 1 svazek ředkviček
    • 200 g řeckého nebo hustého smetanového jogurtu
    • 1 malý stroužek česneku, utřený
    • 2 lžíce nadrobno nakrájené čerstvé máty nebo meduňky + na ozdobení (nemusí být)
    • 2 lžičky citronové šťávy
    • 1/2 lžičky mletého koriandru (semen)
    • 4 pita chleby, každý nakrájený na 8 trojúhelníčků
    • olivový olej
    • vločková mořská sůl, čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 180°C. Z ředkviček odstraňte nať, je-li pěkná, můžete ji použít na ozdobení, případně nakrájet do dipu. Všechny ředkvičky i listy důkladně omyjte.

2 Bulvičky nakrájejte na sirky a smíchejte je s jogurtem, česnekem, mátou nebo meduňkou, citronovou šťávou a mletým koriandrem. Podle chuti osolte a opepřete. Zakryjte a dejte na 10 minut odležet do chladničky, aby se chuti prolnuly.

3 Chleby pita lehce potřete olivovým olejem, osolte a opepřete. Pečte na plechu vyloženém pečicím papírem dokřupava a dozlatova. Vyjměte je z trouby a nechte trochu vychladnout. Podávejte s dipem.
 
NĚCO NAVÍC
Dip můžete podávat také s celými ředkvičkami, řapíkatým celerem a mladými mrkvičkami.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Treska se slaninou, salátem a hráškem

Slaný koláč se třemi sýry a špenátem

Přidat komentář