Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Slepičí polévka s pohankou

Polévkám dodá pohanka přímo opalizující půvab! Navíc je rychle zahustí – a spolu s poctivým drůbežím vývarem vytvoří chuť, která má vyloženě léčivé účinky.

Vydání: 2006/1
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 3
Doba přípravy: Více než hodinu
Dokončení: 40 minut
PT2H
Vaření 2:00
Polévka Česká

Ingredience

    • 2 l drůbežího vývaru (ze slepice nebo z kuřecích skeletů a křídel; na 1 kg drůbeže potřebujete zhruba dvojnásobné množství vody a asi 250 g kořenové zeleniny a cibule, nakrájené na kusy)
    • 2–3 nasekané řapíky celeru
    • 200 g nakrájené kořenové zeleniny
    • (mrkev, celer a petržel)
    • 200 g propláchnuté pohanky
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Nejdřív připravte vývar: skelety a křídla zalijte v hrnci studenou vodou, přidejte cibuli a zeleninu (postará se o skvělou chuť i barvu), osolte, uveďte do varu a nechte hodinu až dvě mírně vařit; slepice potřebuje delší dobu. Až vývar vychladne, sceďte ho. Z kostí případně oberte maso a vraťte je do hrnce. Ideální je připravit vývar den předem; druhý den z povrchu snadno odstraníte vysrážený tuk.

2. Čistý vývar uveďte do varu, vsypte pohanku, čerstvou zeleninu a vařte dvacet až třicet minut, aby pohanka změkla a zahustila polévku. Dochuťte solí a pepřem. Tip: Stáním polévka houstne, zřeďte ji proto trochou vody nebo vývaru.
Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář