Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bliny tety Perly

Recept Ricardovy tety Perly velmi správně zdobí perličky kaviáru; bez nich totiž nejde lívanečky zvané bliny podávat. Typickou chuť jim ovšem dodává pohanková mouka a zakysaná smetana. Bliny pocházejí z ruské kuchyně – odtud kaviár a smetana – a v domovské zemi se bez nich neobejde žádná slavnostní tabule. A jak Ricardo tvrdí, na tuhle lahůdku v podání tety Perly (její manžel byl zástupcem slavné kosmetické firmy pro Jižní Ameriku) se těšilo celé Rio de Janeiro!

Vydání: 2006/1
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Kynutí: 30-45 minut
P
Východoevropská

Ingredience

    • 1 vejce, ušlehané vidličkou
    • 280 ml teplého mléka
    • 1 lžičku krupicového cukru
    • 1 lžičku sušeného droždí
    • 1 lžičku soli
    • 170 g hladké mouky
    • 60 g pohankové mouky
    • máslo na smažení lívanečků

    Na ozdobu:

    • skleničku červeného a skleničku černého kaviáru
    • 200 ml zakysané smetany

     

Příprava jídla

1. Droždí a cukr rozmíchejte v mléce. Oba druhy mouky a sůl prosijte do mísy, přidejte vejce, vlijte mléko a promíchejte. Mísu přikryjte čistou utěrkou a nechte na teplém místě asi půl hodiny vzejít. Těsto by mělo zhruba zdvojnásobit objem.

2. Rozehřejte silnostěnnou pánvičku s rovným dnem (ideální je litinová) a potřete ji máslem. Těsto odebírejte lžící, na pánvi rozetřete na oválky a osmažte. Zdobte kaviárem a smetanou.
Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář