Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hruškovo-mangový krambl se zázvorem

Crumble (čti: krambl) milují hlavně v anglosaských zemích. Nepotřebujete žádné těsto – stačí jenom křupavá drobenka a spousta ovoce.

Vydání: 2006/1
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Rozmrazení: 50 minut
PT30M
Pečení 0:30
Zmrzlina Americká

Ingredience

    • 450 g zralých hrušek, oloupaných, bez jádřince, nakrájených na silné plátky
    • 1 lžíci přírodního cukru
    • 2 manga, oloupaná a nahrubo nakrájená
    • nasekaný kousek kandovaného zázvoru

    Na drobenku:

    • 180 g hladké mouky
    • 90 g másla
    • 90 g přírodního cukru
    • 90 g vlašských ořechů, hrubě nasekaných
    • K podávání:
    • vanilkovou zmrzlinu, případně šlehačku

     

Příprava jídla

1. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. (Pokud krambl chcete hned zamrazit, troubu nepředehřívejte.) Plátky hrušek dejte do kastrůlku s cukrem a čtyřmi lžícemi vody, uveďte do varu a pět minut vařte, aby hrušky zkřehly. Stáhněte z ohně a přimíchejte mango a zázvor.

2. Vlijte do mělčí zapékací formy o objemu necelé dva litry a nechte vychladnout.

3. Rozdrobte máslo do mouky, přidejte cukr a ořechy. Směsí posypte ovoce ve formě a krambl buď zmrazte, nebo vložte do trouby a pečte asi půl hodiny, až je drobenka zlatá a křupavá.

4. Upečený dezert nemrazte, ale rovnou podávejte, například s vanilkovou zmrzlinou. Hodí se k němu i smetana ušlehaná do polotuha. 

Jak zmrazit
Celou formu s připraveným dezertem vložte do velkého sáčku nebo pevně obalte přilnavou fólií. Až na měsíc zamrazte. Před podáváním upečte.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hrušky nasladko aneb 24 ovocných receptů

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.1/06, str.39
Obrazek uzivatele
Bylo to úžasné, jako že si po večeři nikdy dezert nedávám, neodolala jsem ... byl skvělý. Kandovaný zázvor jsem nahradila čerstvím a vlašské ořechy mandlemi. Nemělo to chybičku, dezert nestihl ani vychladnout.

Přidat komentář