Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Křupaví pstruzi s hnědým máslem

Čerstvý pstruh na másle s petrželkou a kapary je spojení, kterému se jen těžko konkuruje.

Vydání: 2013/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Vaření 0:10
Středomořská

Ingredience

    • 4 malí pstruzi (à 200 g), vykuchaní
    • hladká mouka na poprášení
    • mořská sůl a čerstvě drcený pepř
    • 50 ml olivového oleje
    • 80 g másla
    • 2 svazky hladkolisté petrželky, listy nasekané nahrubo
    • 50 g drobných kaparů nakládaných v soli, opláchnutých a nasekaných
    • 1 lžíce sladového octa (viz Rady navíc)

Příprava jídla

1 Čerstvé vykuchané pstruhy osušte papírovými utěrkami, obalte v mouce, oklepněte, osolte a opepřete.

2 V nepřilnavé pánvi rozpalte olej a nadvakrát v něm opékejte pstruhy 2–3 minuty po každé straně, až budou propečení. Dejte stranou a uchovejte horké.

3 Vytřete pánev papírovými utěrkami a nechte na ní zprudka rozehřát máslo. Zahřívejte 1 minutu a pak přidejte petrželku. Míchejte 1–2 minuty, až začne být průhledná a křupavá. Děrovanou lžící vyjměte petrželku a odložte ji okapat na papírové utěrky. Máslo z pánve dejte do misky a nechte trochu zchladnout.

4 Pak přidejte kapary a sladový ocet a promíchejte. Ochuceným hnědým máslem přelijte pstruhy, posypte je křupavou petrželkou a podávejte.

CYHTRÉ RADY NAVÍC

  • Sladový ocet se vyrábí z jablečního sladu a má výraznou a mírně nasládlou chuť. Pod anglickým názvem malt vinegar ho koupíte v některých supermarketech a ve specializovaných prodejnách. Například e-shop www.candy-store.cz ho prodává pod značkou Sarson's 284 ml za 52 Kč.
  • Pstruha můžete připravit i v troubě. Dejte ho do pekáčku vyloženého pečícím papírem a při 180 °C pečte asi 20 minut. Pak pstruhy vyjměte, do pekáčku vložte máslo a petrželku a dále postupujte podle receptu nahoře.

 

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Tabbouleh z quinoy s petrželkou a lilkovým dipem

Kyjevský řízek s petrželkovou strouhankou

Zelené kuřecí kari

Mrkvovokoriandrová polévka

Mexický rybí salát

Přidat komentář