Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mrkvovokoriandrová polévka

Hustou mrkvovou polévku si všichni zamilují. Když ji doplníte pečivem, vystačí klidně jako lehká večeře.

Vydání: 2013/6
Autor:
Hodnocení:
13 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Vaření 0:20
Polévka Asijská

Ingredience

    • 1 lžíce slunečnicového oleje
    • 1 cibule, nasekaná
    • 1 lžička mletého koriandru
    • 1 brambora, oloupaná a nakrájená na kostičky
    • 450 g mrkve, očištěné a nakrájené
    • 1,5 l zeleninového nebo kuřecího vývaru
    • 1 lžička strouhané kůry z biopomeranče
    • sůl a pomerančová šťáva na dochucení
    • hrst čerstvého koriandru + na ozdobu

Příprava jídla

1 Rozehřejte ve velkém hrnci olej a opečte na něm doměkka cibuli; trvá to asi 5 minut. Pak přimíchejte mletý koriandr a brambory a ještě minutu míchejte. Přidejte mrkev a pomerančovou kůru. Přilijte vývar, přiveďte k varu a stáhněte plamen. Přikryjte poklicí a vařte 20 minut, dokud mrkev nezměkne.

2 Stáhněte z ohně, přidejte koriandr a promixujte dohladka. Dosolte a ochuťte pomerančovou šťávou. Podávejte ozdobené koriandrem.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Křupaví pstruzi s hnědým máslem

Kyjevský řízek s petrželkovou strouhankou

Tabbouleh z quinoy s petrželkou a lilkovým dipem

Zelené kuřecí kari

Mexický rybí salát

Krevetový ramen

Vegetariánský ramen

Přidat komentář