Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Minipavlova s jahodovou šlehačkou

Spojení sněhových pusinek, šlehačky a čerstvých jahod je nepřekonatelně lahodné. K jahodám příště zkuste přimíchat i další sezonní ovoce – maliny, rybíz či borůvky.

Vydání: 2013/6
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: Na 4-8 kousků
Doba přípravy: Do 30 minut
PT1H30M
Pečení 1:30
Chuťovka Francouzská

Ingredience

    • 450 g krupicového cukru
    • 6 bílků
    • 1 lžíce kukuřičného škrobu
    • 2 lžičky bílého vinného octa
    • 1 kg jahod, očištěných a pokrájených
    • 200–300 g moučkového cukru
    • 600 ml smetany ke šlehání

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 140°C a vyložte dva plechy pečicím papírem. Pomocí elek- trických metel vyšlehejte bílky do pěny. Pak postupně ve třech dávkách přisypte cukr; další dávku přidejte až tehdy, když je předchozí zašlehaná. Přidejte kukuřičný škrob a vinný ocet a šlehejte, až získáte lesklou, pevnou a tuhou hmotu – může to trvat klidně 5 minut.

2 Na připravené plechy vytvarujte 6–8 kruhů, pokud možno tak, aby byly okraje vyšší a vznikly mističky. Pečte 30 minut, pak vypněte troubu, ale neotvírejte ji a pusinky nechte ještě hodinu dosušit. Potom opatrně vyjměte a nechte vychladnout (zabalené ve vzduchotěsném obalu vydrží přes noc, zamražené až měsíc).

3 Na jahodovou omáčku rozmixujte 600g jahod. Propasírujte je, abyste se zbavili zrníček, a pyré oslaďte 2 lžícemi moučkového cukru. (Můžete ho připravit i den předem.) Prosejte zbývající moučkový cukr, přisypte ho do smetany a ušlehejte. Nakonec opatrně promíchejte se 2/3 jahodového pyré.

4 Při podávání rozdělte na sněhové pusinky jahodovou šlehačku a ozdobte zbylou omáčkou a pokrájenými jahodami.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Panna cotta s balzamikovými jahodami

Roláda s krémem z bílé čokolády a s jahodami

Cheesecake s jahodami a bazalkovým cukrem

Vaše sladké ano

Přidat komentář