Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zapečené brambory s makrelou

Příjemně překvapí nízká cena a jednoduchost přípravy
Vydání: 2006/3
Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Zapékání: 15-20 minut
P

Ingredience

    • 6 velkých brambor
    • 3–4 lžíce čerstvého strouhaného křenu, krenexu, případně majonézy s křenem
    • 150 ml nízkotučného mléka, ohřátého
    • svazek jarní cibulky, nasekané
    • 6 plátků uzené makrely bez kůže, rozmělněné
    • případně sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Vydrhnuté neloupané brambory uvařte doměk­ka. (Můžete je i propíchat a deset minut ,mikrovlnit‘ při nejvyšším výkonu; v půlce vaření je obraťte.) Pak je podélně rozpulte a lžičkou vydlabejte dřeň tak, aby vznikla jakási mistička. Přede­hřejte gril v troubě nebo ji zapněte na nejvyšší stupeň.
  2. Vidličkou rozmačkejte bramborovou dřeň s křenem nebo majonézou a mlékem; výsledkem by měla být krémovitá směs. Do té pak vetřete cibulku a kousky ryby. Podle chuti osolte, opepřete a směsí naplňte bramborové misky.
3. Položte na plech, vyložený případně pečicím papírem, dejte do trouby a pět minut zapékejte, až se brambory prohřejí a zezlátnou.
Kouzelná přísada
Pořádně velké (a chutné!) jsou pozdní brambory odrůdy Solara, varný typ B, k dostání v Tescu zhruba za 9 Kč/kg.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/06, str.13

Přidat komentář