Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečené krůtí stehno na rozmarýnu a česneku

Krůtí stehna jsou krásně šťavnatá, pečou se prakticky sama – a z jednoho nebo dvou v pohodě nakrmíte celou rodinu. Vždycky se ale raději přesvědčte, že je maso už dostatečně propečené.

Vydání: 2006/3
Autor:
Hodnocení:
112 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
Marinování: 30 minut
PT1H
Pečení 1:00

Ingredience

    • 2 krůtí stehna s kostí o váze celkem 1 kg
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 2 snítky čerstvého rozmarýnu nebo lžičku sušeného
    • 4–5 stroužků česneku, na plátky
    • sůl a pepř na dochucení

     

Příprava jídla

1. Kůži na stehnech na několika místech nařízněte a do zářezů vložte kousky česneku. Také jehličky rozmarýnu můžete zapíchat pod kůži, aby lépe držely a při pečení nevypadávaly. Maso lehce a stejnoměrně osolte a opepřete, potřete olejem (nejlépe pomocí štětce) a dejte na chladné místo marinovat. Chce to aspoň půl hodiny, ale klidně nechte maso v marinádě i přes noc.

2. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Maso vložte do pekáčku, překryjte alobalem a dejte do trouby. Po deseti minutách snižte teplotu o dvacet stupňů a pečte nejméně půl hodiny; doba pečení závisí na váze masa. Vypékající se šťávu můžete případně zředit trochou horké vody, aby se nic nepřipalovalo.

3. Po půlhodině vpíchněte do silné části u kosti grilovací jehlu nebo špejli, abyste zjistili, zda je vytékající šťáva ještě narůžovělá. Pokud ano, pokračujte v pečení. Na posledních deset minut teplotu zase o dvacet stupňů zvyšte a sundejte alobal. Hotové maso nechte asi deset minut odpočívat, pak nakrájejte na porce (odstraňte tenké kůstky a šlachy) a podávejte. Skvělou přílohou je dlouhozrnná rýže ve směsi s rýží divokou.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Fettuccine s masem a ztraceným vejcem

Medová křidýlka na zázvoru

Čínská pánvička se zeleninou a oříšky kešu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/06, str.17
Obrazek uzivatele
Výborný a jednoduchý recept.
Ponechala jsem marinovat přes noc a při pečení (90 min) dvakrát podlévala a byla šťavnatá.
Podávala jsem s bramborovým knedlíkem a listovým špenátem.

Přidat komentář