Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s adžikou

Adžika je kořenící směs, která pochází z oblasti Gruzie. Obsahuje česnek, koriandr, papriku, chmele-suneli, kopr a sumah. V oblasti původu se adžika používá v podobě tmavě červené až karmínové omáčky. Na Kavkazu a v Rusku ji konzumují podobně jako u nás jíme hořčici. V jiných částech světa je adžika známá jako drcený prášek.

...

 

  • Je vhodná k dochucování drůbeže nebo jehněčího masa, ale zvláštní aromatickou chuť a vůni dodá i vegetariánským pokrmům.
  • Hodí se i jako základní koření pro grilování nebo kořenící přísada do mletých mas.
  • Od roku 1018 je adžika zařazena na seznam nehmotného kulturního dědictví Gruzie.


 


Celý popis

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč