Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vítězem ankety o nejoblíbenější velikonoční recept je beránek! Kdo si odnese kuchařky?

Velikonoční beránek
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Velikonoce jsou obdobím tradic a s nimi spjatých pokrmů. Rozhodli jsme se zjistit, na který se každoročně těšíte nejvíce, jednoduchým hlasováním. Jak klání dopadlo?

Pokrmů pevně spjatých se svátky jara se najde víc než dost, ale který je ten opravdu nej? Který nesmí na velikonočním stole nikdy chybět? Spustili jsme velké velikonoční anketu a 10 z vás se rozhodli odměnit knihou z edice Apetit. Stačilo se zapojit a vybrat svoji nejoblíbenější velikonoční pochoutku, bez které si tyto svátky nedokážete ani představit.

Všem vám moc děkujeme za účast v anketě. Ze všech hlasujících, jež po udělení hlasu vyplnili i přihlášku, jsme vylosovali těchto 10 výherců, které odměníme kuchařkou z naší edice. 

Výherci kuchařek

  • Zdenka Škrabánková
  • Radka Vaňurová
  • Božena Dufková
  • Kristýna Šilhavá
  • Michaela Schvalbová
  • Milan Jedlička
  • Alena Kašpárková
  • Kateřina Kučerová
  • Eva Štěpánová
  • Lenka Huňadyová

Výsledky hlasování

Jak dopadlo velké velikonoční klání? Doslova o fous zvítězil velikonoční beránek, který velmi těsně porazil velikonoční nádivku. Pomyslnou zlatou a stříbrnou medaili ovšem dělilo pouhých 5 hlasů! Na třetí příčku v našem klání vystoupal mazanec. Čtvrté místo obsadilo největší překvapení ankety - mrkvový dort, páté pak jidáše. 

Výsledky velikonoční ankety
ZDROJ: Apetit

Jak na perfektní Velikonoce? 

Na velikonočním stole by neměla chybět celá řada dobrot, ať už jsou to sladké jidáše potřené medem, kynutý mazanec vonící máslem, a nebo něžný beránek symbolizující nevinnost. Někdo pro koledníky peče i tradičně spíše masopustí, leč nesmírně oblíbené boží milosti. V posledních letech se mezi naše horké sváteční favority probojovali i další dezerty – šťavnatý mrkvový dort či originální velikonoční bábovka

Sladkým ovšem výčet klasických velikonočních pokrmů zdaleka nekončí. Nesmíme totiž zapomenout na nádivku alias hlavičku s uzeným masem a svěžími mladými lístky kopřiv, či podle starých zvyků na Zelený čtvrtek podávaný zelený pokrm. Hrášková polévka je v tomto případě sázkou na jistotu. Na Velikonoční neděli by stůl měla zdobit jehněčí pečeně, ovšem pořádnou parádu nadělá i na Slovensku velmi oblíbená masová roláda. Když už jsme u našich východních sousedů, zařadili jsme do výběru i dalšího tamního favorita – svítek. U vajec už zůstaneme, protože nám jich po koledě doma sejde víc než dost, což ovšem nevadí, protože je bleskově proměníme ve vajíčkovou pomazánku/salát.

Související články

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč